verdensmester-6.jpg

Verdensmester x 3

KAFFE ER IKKE BARE KAFFE

Ulike bryggemetoder trender blant dagens kaffedrikkere, men Einun sverger til den gamle tradisjonen med å koke kaffe på kjele, og har spesialisert seg på det i så stor grad at han hele 3 ganger har blitt verdensmester i kokekaffe.

 

- Kaffe er ikke bare kaffe, ifølge Einun. Den regjerende verdensmesteren er ikke nådig når det kommer til viktigheten av kvalitet og smak, og under World Kokekaffe Championship stilte han ikke bare med et hjemmesnekret bærbart bål, men også med et eget termometer for å sikre nøyaktig temperatur på vannet under bryggingen.

 

Presisjon og nøyaktighet

Presisjon i hvert ledd under forberedelsene viste seg å være nyttig da Skorem gikk av med seieren for 3.gang den 16.august. Dommerne var anerkjente kaffesmakere fra både Norge og Canada. 

 

Tilbake til gamle tradisjoner. 

Einun legger ikke skjul på at han verdsetter godt håndverk og gamle tradisjoner, En nysgjerrig og raus holdning har vokst seg fram i kaffebrenner-miljøet - noe som treffer våre verdier godt. Vi er alle interessert i å gi folk gode kaffeopplevelser, og å øke kaffedrikkerens kunnskap om hva man har i koppen og hvorfor det smaker som det gjør. Dette forsterkes når kaffebrenneriene deler erfaringer seg imellom, og drar i samme retning, mener Skorem.

 

I 2021 skal Skorem nok en gang forsvare sin VM-tittel og det står ikke på interesse og engasjement. «Kokekaffe er nok den vanligste bryggemetoden i verden og kanskje den mest elementære, det er akkurat det som gjør den så interessant. Man skal ikke undervurdere den, da resultatet kan gi fantastiske smaker og aroma. I tillegg representerer kokekaffe mye kulturhistorie." 

verdensmester-9.jpg